Chlorella wordt getest op leverziekte, cholesterol en ontgiftende kankerverwekkende stoffen.
“Depressie is een slopende mentale stoornis met een ernstige verslechtering van de kwaliteit van leven”, maar, zoals ik al eerder heb besproken, werken de medicijnen niet bijzonder goed en hebben ze een heleboel bijwerkingen. “Om deze redenen, zoeken voor alternatieve antidepressiva met de juiste werkzaamheid en veiligheid is noodzakelijk.” Welnu, er is een groene alg genaamd Chlorella die “al honderden jaren als voedingssupplement en alternatieve geneeskunde wordt gebruikt in landen in het Verre Oosten”. Waarom zou je het niet op de proef stellen?
Een van de onderzoeken die ik in mijn video bekijk Favorieten op vrijdag: ontgiften met chlorella is een gerandomiseerde gecontroleerde studie van Chlorella bij patiënten met ernstige depressie. Onderwerpen waren: gerandomiseerd aan standaardtherapie of standaardtherapie plus 1.800 mg Chlorella, wat ongeveer driekwart theelepel per dag is, en de onderzoekers ontdekten dat de proefpersonen op Chlorella significante verbeteringen hadden in “fysieke en cognitieve symptomen van depressie en angst … ” Wauw!
Oké, maar welk woord ontbreekt in de titel van de studie? “Een gerandomiseerde gecontroleerde studie van … Chlorella.” Wat we willen is een gerandomiseerde placebo-gecontroleerde test. In de studie vergeleken onderzoekers Chlorella met niets. De helft van de proefpersonen kreeg een speciale behandeling (de Chlorella) terwijl de andere helft niets kreeg. Dat is de perfecte opzet voor het placebo-effect, vooral wanneer de gemeten uitkomsten voornamelijk subjectieve gevoelens zijn. Nu zou je kunnen zeggen: “Kijk, zoveel Chlorella kost maar ongeveer 10 cent per dag, het is sowieso gezond voor je, en depressie is zo’n ernstige ziekte. Waarom probeer je het niet gewoon?” Uitstekende punten, maar ik zou toch graag willen weten of het echt werkt of niet.
Je herinnert je misschien een ander Chlorella-onderzoek dat ik eerder heb besproken en dat last had van een soortgelijk probleem, maar in ieder geval dat had een objectief meetbaar resultaat: een significante afname van leverontsteking. Desalniettemin had die studie ook geen controlegroep, dus het is mogelijk dat de proefpersonen om de een of andere reden alleen beter waren geworden.
Wat we nodig hebben is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie van Chlorella voor leverziekte… gekregen alleen dat. En niet zomaar een leverziekte, maar niet-alcoholische leververvetting, die, dankzij de obesitaspandemie, nu beïnvloedt een op de vier mensen op aarde. Eens kijken of 1.200 mg Chlorella dat doet helpen. (Dat is ongeveer een dagelijkse halve theelepel, die ongeveer nikkel per dag kost.) Zoals je hieronder kunt zien en om 2:21 in mijn video-de onderzoekers zaag significante dalingen in leverontsteking, misschien omdat de proefpersonen aanzienlijk meer gewicht verloren – ongeveer een pond per week gedurende de acht weken – en dat zou de significante verbetering in nuchtere bloedsuikers verklaren die ook werd gevonden. De onderzoekers concluderen dat Chlorella “aanzienlijke gewichtsverlagende effecten” heeft met “zinvolle verbeteringen” in de leverfunctie.
Wat dacht je van een dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie van Chlorella voor cholesterol? “Vergeleken met de controlegroep, Chlorella groep tentoongesteld opmerkelijke veranderingen in totaal cholesterol…” Hoe opmerkelijk waren de veranderingen? Slechts 1,6 procent, wat vrij onopvallend lijkt. En merk op dat de studie geëvalueerd totaal cholesterol. Als je kijkt naar wat er echt toe doet – het zogenaamde slechte LDL-cholesterol – was er geen enkel effect, zoals je hieronder kunt zien en om 3:01 in mijn video-. Gelukkig is dat niet wat andere onderzoeken hebben gevonden. Een meta-analyse van 19 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met Chlorella voor cholesterol, waarbij honderden proefpersonen betrokken waren, gevonden dat degenen die Chlorella slikten hun LDL-cholesterol gemiddeld met acht punten verlaagden en zelfs hun bloeddruk een paar punten verlaagden. Vier gram of meer per dag gedurende ten minste acht weken lijkt de magische formule te zijn, dat zou ongeveer twee dagelijkse theelepels zijn. Dat is veel Chlorella, maar als je een smakelijke manier kunt vinden om het in te nemen, kan het helpen.
In een meer recent onderzoek, een dubbelblinde, gerandomiseerde en placebo-gecontroleerde cholesteroluitdaging in de voeding, hadden onderzoekers 34 proefpersonen eten drie eieren per dag (in totaal 510 mg voedingscholesterol) met ofwel een paar lepels Chlorella of een gematchte placebo gedurende vier weken. Zoals je hieronder kunt zien en om 3:57 in mijn video-, hadden de deelnemers een stijging van 14 procent in LDL-cholesterol door alleen de eieren te eten, maar met de Chlorella was het aanzienlijk minder. Daarom kan Chlorella “een nuttige rol spelen bij het in stand houden van een gezond serum” [blood] cholesterolgehalte”, hoewel een andere manier zou zijn om geen drie eieren per dag te eten.
Dat doet me denken aan een andere studie die werd uitgevoerd “om het vermogen van Chlorella vulgaris tot ontgiften kankerverwekkende HCA’s”, dit zijn heterocyclische amines, de kankerverwekkende chemicaliën die worden aangemaakt wanneer u vlees frituurt, bakt, roostert of barbecuet. De Chlorella leek de niveaus van een van de kankerverwekkende stoffen van gekookt vlees die door de lichamen van de proefpersonen stroomden te verlagen, maar bereikte niet echt statistische significantie, zoals je hieronder kunt zien en om 4:27 in mijn video-.
Hoe zit het met polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), een andere klasse van kankerverwekkende verbindingen? gevonden met name in gerookt vlees en sigaretten die “talrijke genotoxische” [DNA-damaging] kankerverwekkende stoffen”? Nogmaals, Chlorella leek de niveaus te verlagen, maar niet significant. Maar als je eieren en ham als ontbijt wilt eten, kun je net zo goed proberen om veel Chlorella toe te voegen om ze groene eieren en ham te maken.
<