De geschiedenis van Oosterse zelfverdediging
Oosterse zelfverdediging sport is een verzameling van technieken die worden gebruikt om zichzelf te verdedigen tegen fysiek geweld. Het is een verzameling van technieken die afkomstig zijn uit verschillende oosterse vechtsporten, zoals karate, judo, aikido en taekwondo. Oosterse zelfverdediging begon in de 19e eeuw toen Japanse zelfverdediging instructeurs vechtsporten zoals jiujitsu brachten naar het Westen. De oorsprong van de meeste oosterse zelfverdedigingstechnieken vinden hun oorsprong in het Japanse jiu jitsu. Jujutsu is een verzameling van technieken die in feite een samenvoeging is van verschillende krijgskunst tradities. Jujutsu combineerde technieken van judo, karate, aikido en andere vechtsporten, om zo een effectieve manier te creëren om zichzelf te verdedigen.
Verschillende ju jitsu-technieken
Ju jitsu is inmiddels uitgegroeid tot een overkoepelende oosterse zelfverdediging sport. Dat houdt in dat er allerlei verschillende technieken zijn, die de afgelopen jaren zijn bedacht en inmiddels worden toegepast. De 3 populairste technieken van dit moment zijn:
Heupworp – Een heupworp is een techniek waarbij de vechter de tegenstander met zijn heupen omgooit. Er zijn veel verschillende soorten heupworpen die kunnen worden toegepast, afhankelijk van de positie van de vechters.
Knee-strike – Een kniestoot is een techniek waarbij de vechter zijn knie gebruikt om de tegenstander te raken. De kniestoot kan worden toegepast in verschillende situaties, waaronder op het been van de tegenstander, op het lichaam van de tegenstander of op het gezicht van de tegenstander.
Elleboog-strike – Een elleboogstoot is een techniek waarbij de vechter zijn elleboog gebruikt om de tegenstander te raken. De elleboogstoot kan worden toegepast op het lichaam van de tegenstander, het been van de tegenstander of op het gezicht van de tegenstander.
De voordelen van zelfverdedigingssporten
De voordelen van zelfverdedigingssporten zoals karate zijn dat het een goede manier is om je zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen te vergroten. Karate helpt je ook om je coördinatie en balans te verbeteren, wat betekent dat je beter in staat bent om te ontsnappen of te vechten als je wordt aangevallen. Bovendien kun je je fysieke en mentale kracht verbeteren terwijl je leert wat je kunt doen om jezelf te verdedigen. Karate kan ook helpen bij de vermindering van stress en angst, waardoor je in staat bent om rustiger te blijven in gevaarlijke situaties. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om je kinderen kennis te laten maken met deze oosterse vechtkunsten.